Θεραπεία των σκουληκιών στο σπίτι

σκόρδο για σκουλήκια

Πολλοί άνθρωποι, όταν υποπτεύονται ελμινθίαση ή όταν επιβεβαιώνεται η διάγνωση, αρχίζουν να το κρύβουν. Η ασθένεια θεωρείται «επαίσχυντη», καθώς η κοινωνία έχει την άποψη ότι μόνο οι εκπρόσωποι των μειονεκτικών στρωμάτων της κοινωνίας που ζουν σε ανθυγιεινές συνθήκες είναι άρρωστοι με σκουλήκια. Ωστόσο, τα παράσιτα δεν ενδιαφέρονται για το εισοδηματικό επίπεδο ή την κοινωνική θέση του ατόμου στο σώμα του οποίου εγκαθίστανται. Και ο κίνδυνος να κολλήσετε σκουλήκια στην καθημερινή ζωή είναι πολύ υψηλός.

Η ελμινθίαση προκαλεί αηδία και γελοιοποίηση, έτσι πολλοί άνθρωποι δεν καταφεύγουν σε εξέταση και θεραπεία φαρμάκων, αλλά αποφασίζουν να εξαλείψουν το λεπτό πρόβλημα στο σπίτι, ειδικά επειδή υπάρχουν αρκετές λαϊκές θεραπείες για την αποβολή των σκουληκιών στο σπίτι.

Πώς να θεραπεύσετε τα σκουλήκια στο σπίτι;

Η παραδοσιακή ιατρική έχει ένα εντυπωσιακό οπλοστάσιο συστατικών για να απαλλαγούμε από τα παράσιτα. Φυσικές θεραπείες που μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν για τα σκουλήκια στο σπίτι χρησιμοποιήθηκαν από τους μακρινούς μας προγόνους σε μια εποχή που η φαρμακολογική βιομηχανία ήταν εντελώς ανεπαρκής.

κολοκυθόσποροι για σκουλήκια

Φυσικά, οι θεραπείες στο σπίτι δεν παρέχουν 100% εγγύηση για τη θεραπεία των παρασίτων, αλλά τα φυσικά συστατικά είναι ασφαλή και ως επί το πλείστον μπορούν να χρησιμοποιηθούν για έγκυες γυναίκες, άτομα με χρόνιες παθήσεις και παιδιά.

Ένα σημαντικό μέρος των επίπεδων και στρογγυλών σκουληκιών επιλέγουν τα έντερα ως βιότοπό τους, ώστε να μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτά γεμίζοντας το με ένα περιβάλλον ανυπόφορο για τα παράσιτα. Σε αυτή την περίπτωση, το "γέμισμα" μπορεί να πραγματοποιηθεί με διαφορετικούς τρόπους.

Τα κλύσματα είναι ένας αποδεδειγμένος τρόπος για να απαλλαγείτε από τους στρογγυλούς και επίπεδους σκώληκες στο σπίτι. Η διαδικασία θεωρείται απολύτως αβλαβής για το σώμα, επομένως χρησιμοποιείται συχνά για μικρά παιδιά. Τα κλύσματα από ειδικές συνθέσεις όχι μόνο «διώχνουν απρόσκλητους επισκέπτες», αλλά «ξεπλένουν» από τα έντερα τα άχρηστα προϊόντα των σκουληκιών, τα οποία είναι τοξικά για τον οργανισμό.

Κύσμα σκόρδου-γάλακτος ή κλύσμα από τη συλλογή φαρμακευτικών βοτάνων τοποθετείται τρεις φορές με συχνότητα τριών ημερών. Θα πρέπει να προστεθούν έως και 7 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ανά λίτρο υγρού, οι οποίες πρέπει πρώτα να τεμαχιστούν καλά. Σε αφέψημα γάλακτος ή βοτάνων, μπορείτε να προσθέσετε λίγο αλάτι, το οποίο βοηθά να απαλλαγείτε από τα σκουλήκια στο σπίτι. Το υγρό (γάλα ή αφέψημα) πρέπει να έχει θερμοκρασία 36°C. Ένα κλύσμα μπορεί να χορηγηθεί τόσο σε ενήλικα όσο και σε παιδί.

Σπιτικές θεραπείες για τα σκουλήκια

λαϊκές θεραπείες για τα σκουλήκια

Μια αποτελεσματική μέθοδος για τα παράσιτα, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σπίτι, είναι το βάμμα σκόρδου. Η μέθοδος είναι πολύ δημοφιλής. Ήρθε σε εμάς από Θιβετιανούς μοναχούς. Η σύνθεση χρησιμοποιείται ως θεραπεία για τα σκουλήκια στο σπίτι και ως ελιξίριο μακροζωίας. Το έγχυμα καθαρίζει τα έντερα από τις τοξίνες, βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών, βελτιώνει τις μεταβολικές διεργασίες. Το μείγμα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για την πρόληψη καρδιακών παθήσεων. Το καθολικό φάρμακο έχει πολλές περισσότερες θεραπευτικές ιδιότητες. Αλλά για ένα αποτελεσματικό αποτέλεσμα απαιτείται η τακτική χρήση του. Ταυτόχρονα, το βάμμα «διώχνει» γρήγορα τα σκουλήκια και είναι εύκολο να παρασκευαστεί στο σπίτι.

Αν υποψιάζεστε ότι έχετε παράσιτα, πάρτε ένα κιλό σκόρδο και 200 γρ. αλκοόλ τροφίμων. Ανακατέψτε το ψιλοκομμένο σκόρδο με οινόπνευμα και αφήστε το σε σκοτεινό μέρος για δύο εβδομάδες. Στραγγίστε το βάμμα, καθαρίζοντας το από το σκόρδο, αφήστε το σε σκοτεινό μέρος για άλλη μια εβδομάδα. Το σπιτικό βάμμα από σκουλήκια είναι έτοιμο. Ναι, η προετοιμασία του φαρμάκου διαρκεί λίγο χρόνο, αλλά ως αποτέλεσμα της λήψης του, μπορείτε γρήγορα να ανακάμψετε από τα σκουλήκια. Το φάρμακο λαμβάνεται ως εξής: λαμβάνεται με άδειο στομάχι, ξεκινώντας με μία σταγόνα, προσθέτοντας κάθε δόση σταγόνα-σταγόνα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, πρέπει να πίνετε τη σύνθεση τρεις φορές. Δηλαδή, η δόση αυξάνεται κατά τρεις σταγόνες την ημέρα μέχρι να φτάσει τις 25 σταγόνες. Αυτή είναι η μέγιστη επιτρεπόμενη ποσότητα για μία δόση. Για να εξουδετερώσετε την επιθετική επίδραση του αλκοόλ και του σκόρδου στο στομάχι, συνιστάται να το πίνετε με γάλα. Και ο μαϊντανός και το γαρύφαλλο θα σας βοηθήσουν να «σκοτώσετε» μια δυσάρεστη μυρωδιά. Αυτό το φάρμακο είναι κατάλληλο μόνο για ενήλικες και η πορεία της θεραπείας είναι ένα μήνα μία φορά το χρόνο.

Τα ωμά κρεμμύδια είναι μια εξαιρετική θεραπεία που βοηθά να απαλλαγείτε από τα σκουλήκια στο σπίτι. Η μέθοδος έχει σχεδιαστεί για ενήλικες, καθώς θα είναι πολύ επιθετική για τη θεραπεία παιδιών. Η συνταγή είναι απλή: το βράδυ τρίψτε ένα μεγάλο κρεμμύδι. Ρίχνουμε χυλό 200 γρ. Βράζουμε νερό και αφήνουμε μέχρι το πρωί. Ξεκινήστε την επόμενη μέρα παίρνοντας τη σύνθεση. Για να το κάνετε αυτό, πάρτε και χυλό και υγρό με άδειο στομάχι. Η θεραπεία πραγματοποιείται στο σπίτι για μια εβδομάδα. Δεν συνιστάται να παραλείπετε ραντεβού.

Ο χυλός ρέγγας θεωρείται ένας αποτελεσματικός τρόπος για να απαλλαγείτε από τα σκουλήκια στο σπίτι. Η συνταγή είναι η εξής: περάστε μια μεγάλη αλατισμένη ρέγγα από μηχανή κοπής κρέατος, προσθέστε τον ωμό κρόκο ενός αυγού, 50 γρ. κεχρί και ένα κεφάλι σκόρδο, προηγουμένως ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο. Τα συστατικά πρέπει να αναμειχθούν καλά, ρίξτε κρύο γάλα. Η μάζα πρέπει να έχει τη συνοχή της παχύρρευστης κρέμας. Συνιστάται η λήψη της σύνθεσης των 50 γρ. τρεις φορές την ημέρα για μια εβδομάδα. Αυτός είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να απαλλαγείτε από τα σκουλήκια στο σπίτι, ο οποίος αντενδείκνυται στη φαρμακευτική θεραπεία των παρασίτων, για παράδειγμα, των εγκύων γυναικών.

Διώχνει γρήγορα τον κλύσμα των σκουληκιών με την προσθήκη καφέ. Ο φυσικός στιγμιαίος καφές αραιώνεται σε ζεστό νερό σε αναλογία 3 κ. σ. κουτάλια ανά λίτρο. Το διάλυμα δεν είναι κατάλληλο για παιδιά, καθώς μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του εντερικού βλεννογόνου. Ο κλύσμα καφέ ως θεραπεία για τα σκουλήκια στο σπίτι πρέπει να χρησιμοποιείται κάθε 2 ημέρες για μισό μήνα.

Επίσης, η θεραπεία των σκουληκιών στο σπίτι πραγματοποιείται με τη χρήση χωρισμάτων από καρύδια. Για να προετοιμάσετε το προϊόν, θα χρειαστείτε 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας ξηρά χωρίσματα και ένα ποτήρι βραστό νερό. Τα συστατικά αναμειγνύονται και εγχύονται για μία ώρα. Η θεραπεία των σκουληκιών στο σπίτι είναι η χρήση έγχυσης μισού ποτηριού δύο φορές την ημέρα. Η θεραπεία συνεχίζεται για δύο εβδομάδες.

Για να θεραπεύσετε γρήγορα τα σκουλήκια στο σπίτι θα βοηθήσει το βάμμα της πικρής αψιθιάς. 100 γραμμάρια αποξηραμένου χόρτου χύνεται με ένα ποτήρι βρώσιμο αλκοόλ. Το φάρμακο πρέπει να επιμείνει για μια εβδομάδα. Αυτή η μέθοδος είναι κατάλληλη μόνο για ενήλικες. Το φάρμακο λαμβάνεται 20 σταγόνες πριν από τα γεύματα τρεις φορές την ημέρα.

μπαχαρικά για την αφαίρεση των σκουληκιών

Τα σκουλήκια αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά εάν χρησιμοποιείτε μια συλλογή βοτάνων ως ανθελμινθικό. Σε ίσες αναλογίες, το centaury, η βαλεριάνα, το elecampane, τα μπουμπούκια σημύδας, το υπερικό, η αψιθιά και το tansy πρέπει να αναμειχθούν. Αυτή είναι μια πολύ γνωστή μέθοδος παραδοσιακής ιατρικής, που περνάει από γενιά σε γενιά από τους προγόνους μας. Η συλλογή χύνεται με βραστό νερό σε αναλογία 2 κ. σ. κουταλιές βότανα σε ένα ποτήρι νερό. Επιμείνετε, στέλεχος. Στο σπίτι, η θεραπεία πραγματοποιείται για 4 συνεχόμενες ημέρες: απλώς πίνετε βάμμα 50 γρ. αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η θεραπεία με σπόρους κολοκύθας επιτρέπεται και στα παιδιά. Το προϊόν είναι απολύτως ασφαλές για όλους. Οι σπόροι κολοκύθας έχουν καλή γεύση και δεν έχουν παρενέργειες. Αλέστε τους αποφλοιωμένους ωμούς σπόρους, ανακατέψτε με μέλι. Πρέπει να λαμβάνονται με άδειο στομάχι τουλάχιστον πέντε φορές την ημέρα για 2-3 κ. σ. κουτάλια. Αυτός που καταναλώνει αυτή την ουσία σε επαρκείς ποσότητες θα θεραπευτεί από τα σκουλήκια. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε αφέψημα από σπόρους κολοκύθας. Για αυτό, 3 κ. σ. κουταλιές αποφλοιωμένους σπόρους ρίχνουμε 200 γρ. γάλα, προσθέτουμε ψιλοκομμένο σκόρδο (1-2 σκελίδες) και 20 γρ. (αγ. κουτάλι) άνθη τάνσυ. Η συνταγή ρυθμίζει όλο αυτό το βράσιμο για 2-3 λεπτά. Η λήψη πρέπει να είναι 50 γρ. τρεις φορές την ημέρα για μια εβδομάδα.

Μερικές ακόμη σύντομες σπιτικές συνταγές για σκουλήκια:

  • Πίνετε χυμό καρότου με μέλι και λεμόνι με άδειο στομάχι για αρκετές ημέρες.
  • Μια αποτελεσματική θεραπεία για τα σκουλήκια στο σπίτι είναι η σούπα γάλακτος με τριμμένα καρότα.
  • Μια καλή μέθοδος για τα σκουλήκια στο σπίτι είναι η χρήση καρύδας. Η καρύδα είναι σπασμένη, όλο το γάλα και ο πολτός πρέπει να φαγωθεί. Η θεραπεία πραγματοποιείται το πρωί με άδειο στομάχι.
  • Εάν ένας ενήλικας μπορεί εύκολα να πάρει ακόμη και ένα φάρμακο με δυσάρεστη γεύση, τότε είναι πιο δύσκολο με τα παιδιά. Μπορείτε να διώξετε τα σκουλήκια στο σπίτι προσφέροντας στο παιδί σας λεμονάδα με σκόρδο.
  • Τα αχλάδια θα σας βοηθήσουν να θεραπεύσετε γρήγορα τα σκουλήκια στο σπίτι, τα οποία πρέπει να τρώγονται για μια ολόκληρη εβδομάδα το πρωί με άδειο στομάχι μαζί με σπόρους.
  • Ο επόμενος τρόπος είναι ένα αφέψημα τσουκνίδας (2 κουταλιές της σούπας τσουκνίδα φαρμακείου ανά 200 γραμμάρια βραστό νερό), το οποίο πρέπει να πίνετε μισό ποτήρι τρεις φορές την ημέρα για μια εβδομάδα.
  • Τα φύλλα οξαλίδας με άδειο στομάχι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διώξετε τα παράσιτα.
  • Καλά βοηθά από τα σκουλήκια φλούδα ροδιού. Ρίχνουμε μισό ποτήρι φλούδα με βραστό νερό. Όταν το μείγμα εγχυθεί, θα πρέπει να λαμβάνεται με άδειο στομάχι σε ένα κουταλάκι του γλυκού τρεις φορές την ημέρα.

Ο καθένας αποφασίζει μόνος του αν θα θεραπεύσει τα σκουλήκια στο σπίτι ή θα ζητήσει τη βοήθεια ενός ειδικού. Εάν είστε υποστηρικτής της θεραπείας στο σπίτι, τότε μην ξεχάσετε να συμβουλευτείτε έναν γιατρό πριν χρησιμοποιήσετε οποιεσδήποτε λαϊκές μεθόδους. Η αυτοθεραπεία μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές. Πολλές από τις θεραπείες αποπαρασίτωσης που αναφέρονται παραπάνω μπορεί να έχουν αντενδείξεις. Η θεραπεία των σκουληκιών στο σπίτι πρέπει να γίνεται με προσοχή.